Dumitru Constantin-Dulcan este un eminenta in domeniul medical si filosofic din Romania, nascut la 6 noiembrie 1938 in Marghia, Arges. A avut o cariera impresionanta in neurologie si neuropsihosomatica, ocupand functii de conducere in domeniul medical si universitar.
A absolvit Colegiul „I.C. Bratianu” din Pitesti in 1956 si Facultatea de Medicina Generala din cadrul Institutului Medico-Militar in 1962. Ulterior, si-a specializat studiile in Neurologie si Psihiatrie, obtinand competente in explorari neurofiziologice si terapie a durerii. A obtinut titlul de Doctor in stiinte Medicale in 1976.
Cariera sa academica si profesionala a fost marcata de o activitate prolifica. A fost autor sau coautor al unor lucrari de referinta in domeniul neurologiei, precum si al unor carti cu continut eseistic si filosofic, care l-au facut cunoscut in cercurile academice si publicul larg.
De-a lungul carierei sale, a participat la numeroase conferinte, congrese si studii clinice internationale, a publicat peste 300 de studii si a fost prezent in aproximativ 200 de emisiuni de radio si televiziune. De asemenea, a fost decorat si premiat pentru contributiile sale, printre care Premiul pentru filosofie „Vasile Conta” al Academiei Romane in 1992 si Ordinul National „Steaua Romaniei” in gradul de Comandor in 2000.
Pe langa activitatea sa medicala si academica, Dumitru Constantin-Dulcan a fost un promotor al spiritualitatii noi, coordonand colectia Noua Spiritualitate din cadrul Editurii scoala Ardeleana.
Prin munca sa de o viata, Dumitru Constantin-Dulcan a contribuit semnificativ la dezvoltarea cunoasterii in domeniul medical si filosofic, fiind recunoscut si apreciat atat in tara, cat si in strainatate.